Kwaliteit gegarandeerd bij Puinkorrel!

06 oktober  2016

Als het van Puinkorrel komt, is het gegarandeerd goed! Puinkorrel, de specialist in hergebruik van sloopresten uit Kampen, is door Eerland toegelaten tot het CPR2+ systeem, een Europese kwaliteitswaarborg voor bouwstoffen en materialen.

In Nederland valt deze kwaliteitswaarborg onder de hoede van Eerland Certification. Bedrijven die niet deelnemen aan CPR2+ moeten zelf hun prestatieverklaringen opstellen en controleren. Nu Puinkorrel is gecertificeerd,  controleert Eerland Certification of het productieproces aan alle gestelde kwaliteitseisen voldoet. 

Dankzij CPR2+ is veel minder papierwerk nodig, omdat puin bestemd voor hergebruik - bijvoorbeeld als wegfundering - niet langer als afval wordt beschouwd. Ook voor afnemers schept de certificering duidelijkheid over de kwaliteit van het product. 

Daarnaast is de CPR2+ een Europese verordening en wordt het in heel Europa gehanteerd. Omdat het met deze verordening duidelijk is dat voor de kwaliteit wordt ingestaan, is het nu dus voor Puinkorrel ook makkelijker om materiaal af te zetten in andere Europese landen.

Puinbreken met puinkorrel de lut

Lut puinbreker geoptimaliseerd.

06 juni 2016

Puinkorrel Kampen b.v. heeft onlangs de geoptimaliseerde LUT puinbreker, van een nieuw laagje verf voorzien, uitgebreid getest en in gebruik genomen. De in de afgelopen weken, door Gait Schoneveld onder handen genomen mobiele puinbreker kan nu zo'n 2000 ton puin per dag verwerken. In vergelijking met de 'oude' capaciteit van zo'n 1400 ton, een flinke verbetering. Verwachting is dat de LUT na de fine tuning uiteindelijk zo'n 2500 ton puin per dag kan verwerken.
Verantwoordelijk voor de uitbreiding is Gait Schoneveld die als ZZP'er door heel Nederland al zo'n 20 jaar dit soort klussen klaart.
"Toen ik de machine aan het werk zag, wist ik eigenlijk direct al dat er veel meer uit te halen zou zijn. Maar ja, je moet ook de kans krijgen om het te doen. Soms haal ik die machines helemaal uit elkaar. Dan moet er wel vertrouwen zijn dat het uiteindelijk weer goed komt. Wat dat betreft ben ik heel tevreden over de samenwerking met Leonard Mulder (bedrijfsleider Puinkorrel Kampen b.v.) Hij heeft me de kans, de tijd en het vertrouwen gegeven om deze klus tot een goed einde te brengen", aldus Gait Schoneveld.

Puinkorrel Kampen b.v.

Puinkorrel Kampen b.v. beschikt over verschillende mobiele puinbreekinstallaties die op locatie worden ingezet. Sinds 2004 is Puinkorrel Kampen b.v. gespecialiseerd in het produceren van granulaten voor verschillende toepassingen in onder andere; wegenbouw, en betonindustrie. Bepaalde granulaten kunnen ook worden gebruikt als toeslag materiaal in de asfalt en betonindustrie.
Puinkorrel Kampen b.v. heeft door haar uiterst efficiënt
werkwijze, hoge mate van flexibliliteit, snelle inzetbaarheid, klantgerichtheid en professionaliteit een leidende positie in de Nederlandse markt veroverd.

 038 333 2010

info@puinkorrelkampen.nl

Contact

Puinkorrel Kampen b.v.
Haatlanderdijk 6 
8263 AR
Kampen.
Telefoon:  038 333 2010
info@puinkorrelkampen.nl

Laat hier uw gegevens achter

Versturen